Hoeveel glazen bier kun je uit een fust van 50 liter halen?

Hoeveel glazen bier kun je uit een fust van 50 liter halen?

In de wereld van festivals, feesten en horecagelegenheden is een fust bier een onmisbaar element. Een fust is essentieel voor het tappen van bier. Als er op het evenement veel bier zal worden gedronken, dan is een fust bier handig om zo snel mogelijk te kunnen werken. Daarnaast is groothandel bier in een fust afgesloten van licht en zuurstof en dit zorgt ervoor dat het vers blijft. Fusten zijn ook milieuvriendelijk en in vergelijking met losse blikken of flesjes bespaar je met fusten ook aanzienlijk kosten. In deze blog vertellen we meer over hoeveel glazen bier je uit een fust van 50 liter kan halen en ook hoeveel uit de fusten van 30 en 20 liter die ook in ons assortiment zitten.

Verschillende groottes fusten

Er zijn verschillende groottes fusten. Afhankelijk van wat voor evenement je organiseert of de grootte van jouw horecagelegenheid kun je kiezen welke geschikt zijn voor jou. Als er niet super veel bier wordt gedronken, dan is een fust van 20 liter wellicht genoeg. Als er verwacht wordt dat er erg veel bier zal worden gedronken, dan kun je beter kiezen voor een fust van 30 liter of zelfs voor een van 50 liter. Om een beeld te krijgen van hoeveel glazen je uit een fust kunt halen, hebben we de deze drie groottes voor je op een rij gezet.

  • 50 liter fust: het grootste standaard formaat is een fust van 50 liter. Een 50 liter fust is ideaal voor grotere evenementen of drukke horecagelegenheden waar veel bier wordt gedronken. Maar hoeveel glazen kun je tappen uit zo’n groot fust? De standaard maat voor een bierglas in de horeca is meestal 250 ml. Als je 50 liter deelt door 250 ml kom je uit op 200 glazen bier.

  • 30 Liter fust: een fust van 30 liter is iets handzamer en wordt veel gekozen voor iets kleinere gelegenheden en evenementen. Dit formaat is gemakkelijk te hanteren en te voervoeren, vooral in vergelijking met een fust van 50 liter. Uit een 30 liter fust kun je, met glazen van 250 ml, 120 glazen halen.

  • 20 Liter fust: het 20 liter fust is perfect voor kleinere bijeenkomsten, privéfeesten of kleinere bars die een brede selectie bier willen aanbieden. Uit een fust van 20 liter kun je, weer met een glas van 250 ml, 80 glazen bier halen.

Factoren die invloed hebben op het aantal glazen

Als je al het bier gebruikt uit het fust, dan kloppen de berekeningen. Dan kun je uit een fust van 50 liter 200 glazen bier halen. Toch zijn er factoren waardoor dit kan wisselen. Het soort tap en de taptechniek kan hier een factor zijn. Niet elke tap schenkt even efficiënt, soms komt er meer schuim, vooral als de techniek van het tappen of de afstelling van de tap niet optimaal is. Dit kan het aantal haalbare glazen verminderen.

Als tweede het verlies van bier tijdens het schoonmaken. Tussen het wisselen van fusten door moeten de leidingen worden doorgespoeld en gereinigd. Dit kan enige hoeveelheid bier kosten. En ten slotte de grootte van het glas en de schenkwijze. Sommige horecagelegenheden of evenementen gebruiken grotere of juist kleinere glazen of ze schenken met meer of minder schuimkraag. Dit heeft ook invloed op het aantal glazen per fust. Het zal nooit vele glazen schelen, maar toch een paar.

Bierfusten kopen bij De Kreij Horeca

Ben je op zoek naar een betrouwbare groothandel horeca voor het leveren van bierfusten? Dan ben je bij De Kreij Horeca aan het juiste adres. Wij hebben bierfusten 50 liter en ook van 30 en 20 liter van verschillende biermerken. Jupiler, Heineken, Hertog Jan, zoals onze Hertog Jan fust van 50 liter, en JWG Pilsener zijn onder andere de merken die wij in ons assortiment hebben. We hebben ook een aantal speciaalbieren in fusten. Onder andere Liefmans, Leffe Blond en Brugse Zot Blond hebben we in fusten van 20 liter.

Naast bierfusten hebben we alles wat je als horecagelegenheid of evenementenorganisator nodig hebt. Neem vooral eens contact met ons op of bekijk ons assortiment online. Je kunt ook mailen via info@dekreij.nl of bellen naar 0187-482690, dan helpen wij je zo snel mogelijk op weg.

huig groothandel de kreij

Onze werkwijze:

Shoppen bij De Kreij

Bij Groothandel de Kreij kun je online je boodschappen bestellen. Hiervoor moet je eerst een account maken. Je kunt ook persoonlijk langskomen. Wij zijn op weekdagen geopend van 08:30 – 17:00 uur.

Bestelling plaatsen

Een bestelling plaatsen kan direct online na het aanmaken van een account. Wanneer je persoonlijk langskomt kun je zelf je boodschappen verzamelen. Kun je iets niet vinden of mocht je er niet uitkomen, dan helpen we je natuurlijk graag.

Orderbevestiging

Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een orderbevestiging per mail. Ons team gaat direct voor je aan de slag en maakt je bestelling verzendklaar. In onze groothandel ontvang je een afleverbon.

Bezorging in de regio

In onze regio hebben wij vaste routes met eigen chauffeurs. Ons verzorgingsgebied is Goeree-Overflakkee, Tholen, Schouwen Duiveland, Hoeksche Waard en Voorne Putten.

3240 - 3241 Middelharnis - Route dinsdag t/m vrijdag
3245 – 3247 Sommelsdijk - Route dinsdag t/m vrijdag
3247 – 3249 Dirksland - Route dinsdag, donderdag en vrijdag
3220 – 3239 Voorne Putten - Route donderdag
3240 – 3258 Goeree-Overflakkee - Route dinsdag/vrijdag
3260 – 3299 Hoeksche Waard - Route donderdag
4300 – 4329 Schouwen-Duiveland -Route woensdag/vrijdag
4675 – 4698 Tholen - Route woensdag/vrijdag

Bezorging buiten onze regio

Buiten onze regio maken wij gebruik van de pakketdienst. Vanaf € 150.- wordt uw pakket gratis verzonden onder de volgende voorwaarden:

  • de artikelen moeten als pakket of op pallet verzonden kunnen worden.
  • uitzonderingen zijn vers en diepvriesproducten. Die worden niet verzonden.
  • op vrijdag verzenden wij geen artikelen omdat veel bedrijven op zaterdag zijn gesloten.
  • uitsluitend levering in Nederland.

Buiten onze regio berekenen wij een bedrag van € 15.- aan order- en verzendkosten bij bestellingen onder de € 150,- (excl. btw).

Levertijd

Bestellingen in de regio gaan op onze vaste routes mee. Overige bestellingen besteld voor 12:00 uur worden dezelfde dag nog bij de pakketdienst aangeboden. Bij onvoldoende voorraad wordt contact met u opgenomen. We doen er alles aan om de bestelling op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Bij vragen over je bestelling of bezorging kun je ons bellen op 0187-482690 of mail naar info@dekreij.nl

 

Groothandel de Kreij biedt een breed assortiment. Van grote A-merken tot huismerken. Met meer dan 300 merken voorzien we in al jouw behoeften.

Bekijk al onze merken

Wil je meer weten?

Stuur dan een mail of bel ons. We staan voor je klaar. Voor online bestellingen kun je direct een account maken. Wil je liever een afspraak maken? Dan kun je het best even bellen. Je bent altijd welkom!


Huig de Kreij

Huig de Kreij van Groothandel De Kreij

de kreij horeca klein