Olie & Vetten

olie__vetten

De belangrijkste en meest gebruikte plantaardige oliën zijn sojaolie, arachideolie, zonnebloemolie, slaolie, palmolie en raapzaadolie. Maar hoe wordt olie gemaakt? Plantaardige olie wordt verkregen door het persen van zaden of noten. Na het persen wordt de olie geraffineerd en geschikt gemaakt om te consumeren. Voor bereidingen op hogere temperaturen adviseren we een andere olie dan voor toepassingen op lagere temperaturen.

Wilt u graag weten welke olie het meest geschikt is voor uw toepassing? Bel 0187-482690 of mail naar  en vraag ons gerust om advies. Wij hebben alle bekende merken in ons assortiment zoals Remia, Gouda's Glorie, Oliehoorn, Oiltrade en meer. Uiteraard hebben wij ook ons eigen Private Label onder de naam Frappant. Een met zorg bereidde olie met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Frituurolie

Frituurolie is de meest gebruikte olie. De meest geschikte oliën om mee te frituren zijn oliën met een neutrale geur en een neutrale smaak, zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie, sojaolie of arachideolie (=pindaolie). Natuurlijk zijn er ook speciale frituuroliën te verkrijgen. Dit zijn mengsels van verschillende oliën. Oliën zijn rijk aan onverzadigde vetzuren en daarom een prima keuze. Ook deze olie is verkrijgbaar in ons eigen Private Label Frappant.

Vloeibaar frituurvet

Vloeibaar frituurvet wordt gemaakt van plantaardige oliën en is door de speciale samenstelling zeer geschikt om mee te frituren.  Vloeibaar frituurvet is rijk aan onverzadigde vetzuren en daarom een prima keuze voor frituren van frites of snacks. Vloeibaar frituurvet is net als olie vloeibaar bij kamertemperatuur en daarom gemakkelijk en veilig in gebruik. Vloeibaar frituurvet is verkrijgbaar in kunststof flessen, blikken, bag-in-box of emmer.

Vast frituurvet

Vast frituurvet wordt meestal gemaakt van plantaardige oliën of dierlijk vet, zoals bijvoorbeeld rundvet. Vast frituurvet bevat minder onverzadigde vetzuren dan vloeibaar frituurvet of olie. Vloeibaar frituurvet en olie zijn rijk aan onverzadigde vetzuren die het cholesterolgehalte verlagen. Een laag cholesterolgehalte, vooral een laag LDL- cholesterol, vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Vloeibare frituurvetten en oliën bestaan meestal uit een mengsel van verschillende soorten olie en vet. Veel gebruikte oliën zijn zonnebloemolie, sojaolie, raapolie en palmolie. Dit zijn natuurlijke grondstoffen met elk verschillende eigenschappen. Door het mengsel in de juiste verhoudingen toe te passen krijg je een eindproduct met optimale bakeigenschappen. Vast frituurvet is in dozen verpakt, met daarin verschillende wikkels met blokken frituurvet. Ook vast frituurvet hebben we in ons eigen Private Label Frappant.